наднормено тегло, хирургия, пластична, пластични, операция, операции, остслабване .

Клиника по пластична и естетична хирургия - д-р Ангел Енчев.

БългарскиРуски

Наднормено тегло

Наднормено тегло - Д-р Ангел Енчев

Лапароскопска хирургия

Операцията стомашен байпас се извършва лапароскопски, т.е. без рязане на корема. Стомашен байпас хирургия, която комбинира два механизма за лечение на затлъстяването: намаляване на усвояване на хранителните вещества (малабсорбция) и намаляване на корема. Към днешна дата, разработени голям брой варианти за операция стомашен байпас, но най-доброто за най-различни симптоми, е т. нар. Roux-ан-Y (за Ru) стомашен байпас. Същността на стомашен байпас е, че той създава "малък стомах" от около 20 до 50 мл от преминаване на стомаха в горната част, а след това на този "малък стомах" зашити линия на тънките черва.


 Стрелките показват на кратко пътя на храни след операцията.

  1.  Хранопровод
  2.  Стомах
  3.  Дванадесетопръстник
  4.  Жлъчен мехур
  5.  Жлъчните пътища
  6.  Тънко черво
  7.  Цекум
  8.  "Малък стомах" 20 мл
  9.  "Затворения" край на тънкото черво е свързан с "малкия стомах"

На първо място, тъй като капацитетът на "малък стомах" е само 20 мл, човек не може да яде много храна. Второ, защото яде храната преминава по-голямата част на стомаха и тънките черва, това действие води до намаляване на усвояване на хранителните вещества. Кратък път на храни на тази схема е показана със стрелки.

Операцията  Стомашен байпас е стандартна за бариатричната хирургия в Северна Америка. В САЩ и Канада през 2004 г., са извършени повече от 150 хиляди такива интервенции. Благодарение на огромния статистически продукти вече могат да бъдат с висока степен на сигурност се каже, че този вид операция за намаляване на теглото помага на пациентите губят 70 до 90 процента с наднормено тегло. Освен това, лапароскопски стомашен байпас вариант предвижда най-малко количество от усложнения в следоперативния период, в сравнение с други интервенции, засягащи усвояването на хранителните вещества.

Ако вашият ИТМ е над 50, най-подходящ за вас лапароскопски стомашен байпас, тъй като налагането на пръстен на стомаха, най-вероятно няма да бъде толкова ефективен. Стомашен байпас хирургия прави най-силните в сила с възможно най-малко в дългосрочен план.Мерцедес Медлайн Клиник BAMBAS Алерган Приморец Gabriel
Nagor Мерцедес Polytech Regenlab